Home / Stränder på Kap Verde

 

Då Kap Verde är en ögrupp finns det gott om stränder att besöka. Vissa av dem lämpar sig bättre för sol och bad än andra och vissa lämpar sig bäst till olika vattensporter. I denna artikel guidar vi er till Kap Verdes stränder och hjälper er att välja rätt.

Stränder på Sal

Praia de Santa Maria

Kap Verdes ikoniska strand som ligger på ön Sal. Denna strand sträcker sig flera kilometer och här finns något för alla varesig man är ute efter sol och bad eller vattensporter. Sal är Kap Verdes mest besökta strand och av god anledning, den är fantastisk vacker.

Sal Kap Verde

Pedra de Lume Beach

Inte direkt en klassisk sandstrand, men likväl en strand för det som ligger vid saltstjön i Pedra de Lume.

Stränder på Boa Vista

Praia do Estoril

En vacker sandstrand precis utanför Sal Rei som sträcker sig över 3 kilometer. Denna strand är populär bland turister som besöker Boa Vista.

Praia de Chavez

En lugn och fin strand strax utanför Sal Rei.

Praia Santa Monica

Denna strand är enligt många Kap Verdes finaste stränd och vi är beredda på att hålla med. Praia Santa Monica är en riktig vykortsstrand med finkornig sand och kristallklart vatten.

praia_santa_monica

Curralinho Beach

En kilometer lång paradisstrand på Boa Vista som bjuder på en härlig dag i solen. Här väntar nämligen kritvit sand och kristallklart turkost vatten och om man inte visste att man var i Afrika, skulle man kunna missta Curralinho Beach för att ligga i Karibien. Vattnet är varmt och strömmarna är milda.

Övriga stränder på Kap Verde

Calhau Beach

En avlägsen men vacker strand på ön São Vicente. Här får man oftast vara helt för sig själv tillsammans med det vulkaniska landskapet som finns alldeles intill stranden.

Praia do Bote

Är man på São Vicente kan vi rekommendera ett besök till Praia do Bote.

Praia de Laginha

Ännu en avlägsen och vacker strand på São Vicente.

Sao Pedro Beach

Ännu en vacker och vild strand på ön São Vicente. Denna strand är belägen på den västra sidan av ön på motsatt sida till Calhau Beach.

Tarrafal Beach

Santiagos bästa strand heter Tarrafal Beach. Detta är egentligen den “enda” stranden som vi rekommenderar på ön Santiago. Stränderna runt omkring Praia är relativt skitiga och många utav dem är till och med en hälsofara enligt Kap Verdes hälsomyndighet. Men så är inte fallet med Tarrafal Beach, utan här väntar en paradisstrand med vackra vyer och kritvit sand som blandas med kristallklart vatten.

Tarrafal_Beach