Sevärdheter på Kap Verde

Home / Sevärdheter på Kap Verde

 

Kap Verde öarna är en sevärdhet i sig själv, men det finns också en hel del sevärdheter i sin klassiska betydelse. 

Pico de Fogo

Denna vulkan hittar man på ön Fogo. Vulkanen har en höjd på 2829 meter och dominerar landskapet. Härifrån får man fantastiska utsikter över de frodiga vulkanlandskapet på Fogo. Vulkanen är fortfarande aktiv och hade sitt senaste utbrott 8 februari 2015.

Fogo

Pedra de Lume

Detta var tidigare ett ställe där man exporterade stora mängder salt. Idag finns det kvar färgstarka sjöar inuti den slocknade vulkankratern. Pedra de Lume hittar man på ön Sal, nordöst om staden Espargos. Här kan man också köpa lokala hantverk och varor som producerats av lokalbefolkningen.

Cova – Krater

En frodig vulkankrater på ön Santo Antao som bjuder på ett vackert landskap och härliga vyer. Man kan både klättra och vandra upp till toppen av kratern.

Paul tal

En underbar dal på Santo Antao som låter en komma nära det genuina Kap Verde och det dagliga vardagslivet utanför städerna och turistområdena. Här möts man av ett paradis där sockerrör och grönska finns i överflöd.

Buracona – Olho Azul

En vacker lagun som ligger mellan vulkaniska klippor. Buracona ligger på den norra kusten på Sal och är en populär plats för att simma och snorkla, framförallt i grottan som finns här.

Olho Azul

Monte Verde

Besöker man ön São Vicente är Monte Verde ett måste att besöka. Härifrån får man en fantastisk utsikt som sträcker sig över ön och närliggande öar. Stigen upp är även den trevlig om man gillar vandring.

Pelourinho

Ett viktigt monument på Kap Verde som informerar om den sorgliga historian som finns på ögruppen. Själva Pelourinho är i sig själv “bara” en pelare, men pelaren symboliserar och påminner ständigt om det som varit.

Fortaleza Real de San Felipe

Det kungliga fortet är upptaget på Unescos lista över världsarv och är helt klart en av Kap Verdes bästa sevärdheter. Fortet är beläget på ön Santiago.

Fortaleza_Real_de_San_Felipe

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar på Kap Verde, så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekortet och hur du enkelt skaffar ett