Home / Restips / Priser och prisnivå på Kap Verde

 

Prisnivån på Kap Verde är väldigt låg jämfört med Sverige, iallafall om man jämför inhemska varor. När det gäller importerade varor kan priserna sticka iväg och som resenär gör man bäst i att ta med sig reseprylar och andra saker som hör till semestern så som solkräm i förväg innan resan. Dessa varor är nämligen dyrare på Kap Verde än vad dem är hemma i Sverige.

Däremot finns det goda chanser att fynda lokala varor och hantverk. Runt om på Kap Verde säljs många fina afrikanska hantverk till löjligt låga priser och är man intresserad av det ska man absolut passa på. I Sverige kostar liknande saker mer än dubbelt så mycket, ibland 10 gånger så mycket som på Kap Verde.

När det gäller mat och dryck är även det billigt på Kap Verde och så länge man håller sig till lokala maträtter kan man vara säker på att bli serverad en riktig brakmiddag full av exotiska smaker. Det är speciellt fisk och skaldjursrätter som är prisvärda och man får alltid in färsk mat.

Taxiresor är generellt billigt, men vid längre sträckor rekommenderar vi minibussarna alternativt att man hyr bil på egen hand. Minibussarna är väldigt billiga med enkelresor omkring 10 kronor.

Nedanstående priser är angivna i svenska kronor (SEK).

Priser på Kap Verde

Cirkapriser restaurang:

Enkel lunch: 40-50 kr
Middag: 100 kr
Coca Cola: 10 kr
Öl (50cl): 15 kr
75 cl vin: från 50 kr
Vatten: 5 kr


Cirkapriser butik
:

Coca Cola: 5 kr
Öl (50cl): 8-10 kr
Vatten (1.5 liter): 6 kr
75 cl vin: från 50 kr
Färskt bröd: 13 kr
Cigaretter: 20 kr (Marlboro)

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar på Kap Verde, så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekortet och hur du enkelt skaffar ett

Dricks är inget som är inlagt i priset och heller inget som förväntas. Därför behöver man inte räkna med det i priser på Kap Verde ifall man inte vill. Men värt att tänka på är att lokalbefolkningen på Kap Verde är väldigt fattig och några få kronor kan göra stor skillnad för dem, men liten skillnad för dig.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *