Fogo Reseguide

Home / Fogo Reseguide

 

På portugisiska betyder Fogo eld eller brasa, vilket är ett mycket passande namn för ön. Fogo domineras nämligen av sitt vulkaniska berg – Pico de Fogo, som har en höjd på hela 2829 meter. Området runt omkring vulkanen erbjuder fantastiska utsikter och vyer över det vackra landskapet.

Fogo skiljer sig åt på många vis jämfört med övriga öar i Kap Verde, landskapet på Fogo är nämligen frodigt och grönskande där man hittar både lokala vinodlingar och exotiska frukter. Den bördiga jorden har gjort Fogo till en levande ö med en vild natur som bjuder på många godsaker.

Den största “staden” på Fogo är São Filipe, som är belägen på den västra sidan av vulkanön. Staden är väl egentligen en by, men här finns åtminstone en bra marknadsplats med lokala hantverk, frukter och viner. Det är också härifrån alla guidade turer utgår ifrån, exempelvis den guidade turen upp till Pico de Fogo.

Blir man sugen på att bada ska man bege sig till Porto de Vale de Cavaleiros, som är belägen ett par kilometer utanför São Filipe.

Fogo är en pittoresk ö som fortfarande är oexploaterad på många sätt och vis. Livet här är enkelt och genuint, lokalbefolkningen är trevliga och nyfikna på turister. Fogo är ön för dig som hellre hittar på saker och upptäcker den lokala kulturen än att ligga still på en solstol hela veckan.

Här finns också en härlig kontrast till de annars vita stränderna, på Fogo finns det nämligen gott om svarta lavastränder, som är en häftig och annorlunda upplevelse.

Vi rekommenderar varmt ett besök på Fogo kombinerat med Sal eller Boa Vista. Enklaste sättet att ta sig hit är att boka utflykter via sitt hotell på Sal och Boa Vista eller att man bokar utflykter via charterbolag, alternativt att man bokar ett inhemskt flyg och boende separat.

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar på Kap Verde, så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian eller Revolut, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.