Boa Vista Reseguide

Home / Boa Vista Reseguide

 

Boa Vista har ganska nyligen börjat locka till sig fler turister och nu är det också möjligt att åka charter direkt till ön. Boa Vista bjuder på fina paradisstränder och ett lite mer genuint Kap Verde.

Sevärdheter och Saker att Göra

Sal Rei

Öns huvudstad är både mysig och färgglad och här finns både fina stränder och lokal kultur att utforska. Runt om i staden säljs lokala hantverk, frukter och färgstarka batiks. Stränderna runt Sal Rei är badvänliga tack vare att de ligger skyddade i olika vikar och slipper således hårda vindar och underströmmar. Den bästa stranden utanför Sal Rei heter Praia do Estoril.

Praia do Santa Monica

En av Kap Verdes absolut vackraste stränder hittar man på den södra delen av Boa Vista. Den södra delen kantas av vild natur och vackra avlägsna landskap bortom civilisationen. Här kan man njuta på en paradisstrand med kristallklart vatten helt för sig själv.

Vind- och kitesurfing

Hela Kap Verde är populärt bland vind- och kitesurfare och Boa Vista är inget undantag. Runt om ön finns flera bra platser och ställen att utöva dessa vattensporter på.

Djuphavsfiske

Fiskebeståndet runt Kap Verde är rikt och många försörjer sig även på fiske. Gillar man att fiska bör man inte missa möjligheten att följa med ut på en båt i jakten på djuphavsfiskar.

Valsafari

Längs den västra och sydvästra kusträckan på Boa Vista kan man varje år mellan mars och april se knölvalar som söker sig till dessa vatten för att para sig. Båtar utgår från Boa Vista och man har då möjlighet att få se havets giganter på nära håll.

Dykning

Boa Vista är en spännande plats för alla som gillar att dyka. Här finns nämligen en så kallad skeppskyrkogård med ett stort antal skepp som sjunkit när de varit på väg mellan Afrika och Europa.

Havssköldpaddor

Mellan maj och oktober kommer havssköldpaddorna upp ur havet för att lägga ägg på de olika stränderna runt om på Boa Vista. Kläckning brukar pågå från augusti till december ungefär och är en väldigt häftig naturupplevelse!

Ta sig runt

Till fots

Inom Sal Rei går det bra att ta sig runt till fots, men vill man utforska andra delar av ön, exempelvis den södra så rekommenderar vi att man hyr en bil.

Taxi

Taxi finns tillgängligt i olika varianter, men är inte särskilt billigt om man ska åka längre sträckor till andra delar av Boa Vista.

Dagsturer

Från Sal Rei utgår olika utflykter med buss/minibuss som kan köpas via ditt hotell eller närmsta resebyrå på plats. Vill man åka runt mycket är det bättre och billigare att hyra en egen bil.

Hyrbil

Att hyra bil är helt klart bäst ifall man vill utforska Boa Vista, allra bäst är det att hyra en jeep eller åtminstone en fyrhjulsdriven bil. Det är billigare att köra runt på egen hand.

Rekommenderade hotell

Clubhotel Riu Karamboa

Ett utomordentligt hotell med bra service och fantastisk mat. Härifrån är det också enkelt att ta sig till olika ställen på Boa Vista. Clubhotel Riu Karamboa har allt som behövs för en lyckad semester på Boa Vista plus lite till.

Hotel Riu Touareg

Detta underbara hotell är beläget på Kap Verdes finaste strand – Praia Santa Monica. Här väntar en romantisk miljö och åker man tillsammans med sin älskade finns möjlighet för en egen avdelning på hotellet som är endast för vuxna. På det stora hela är Hotel Riu Touareg ett perfekt val om man vill ha en lugn solsemester med en lyxig standard.

Bra att veta

Flygtid

Cirka 7-9 timmar från Stockholm beroende på vind och flygbolag.

Tidsskillnad

  • -2 timmar svensk vintertid.
  • -3 timmar svensk sommartid.

Prisnivåer på Boa Vista – Kap Verde

Så länge man handlar lokala varor är det billigt, men så fort man vill ha något importerat får man räkna med dyrare eller samma priser som hemma i Sverige. De lokala varorna håller dock hög kvalitet.

Priserna nedan är angivna i svenska kronor (SEK)

Cirkapriser restaurang:

Enkel lunch: 40-50 kr
Middag: 100 kr
Coca Cola: 10 kr
Öl (50cl): 15 kr
75 cl vin: från 50 kr
Vatten: 5 kr


Cirkapriser butik
:

Coca Cola: 5 kr
Öl (50cl): 8-10 kr
Vatten (1.5 liter): 6 kr
75 cl vin: från 50 kr
Färskt bröd: 13 kr
Cigaretter: 20 kr (Marlboro)

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar på Kap Verde, så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om Norwegiankortet

Befolkning

Boa Vista har ungefär 6500 invånare medans hela Kap Verde har cirka 530 000 invånare.

Mobil och Internet

Mobilen fungerar bra runt omkring Sal Rei, men kan i vissa avlägsna områden fungera mindre bra eller inte alls, men runt de olika byarna brukar mobilen fungera utan problem. Det är dock dyrt att ringa hem till Sverige och man får räkna med priser på minst 30 kronor per minut.

Wi-Fi finns i Sal Rei och det varierar ifall hotellet tar ut avgift eller inte. Många restauranger erbjuder gratis Wi-Fi.

Valuta

Escudos. 100 escudos är cirka 1 euro. Även euro är accepterat på de flesta ställena.

Vatten

Drick inte kranvatten på Kap Verde. Köp hellre vatten på flaska.

El

220 volt. Ingen adapter behövs och man använder samma eluttag på Kap Verde som i Sverige.