Home / Aktiviteter och Saker att Göra på Kap Verde

 

Vad kan man egentligen göra på Kap Verde? Och vilka aktiviteter finns det egentligen? I denna artikel går vi igenom vanliga aktiviteter och saker man kan göra på Kap Verde Öarna. Många tror att Kap Verde bara handlar om att glassa i solstolen, men sanningen är något helt annat och det finns mycket att göra under semestern om man vill vara mer aktiv.

Dykning

Kap Verde är ett utmärkt resmål för alla som gillar att dyka. Dykningen runt Kap Verde bjuder både på ett rikligt djurliv och spännande skeppsvrak att utforska, speciellt runt Boa Vista. Även temperaturen och den klara sikten bidrar till en bättre dykupplevelse.

Dykcenter finns både på Sal och Boa Vista där man erbjuder guidade dykturer eller uthyrning av utrustning.

Kite- och Vindsurfing

Även Kite- och vindsurfing är populärt på Kap Verde. Dessa äventyrssporter utövas av många runt omkring på öarna och hit kommer kite- och vindsurfare från hela världen. Särskilt Sal är ett paradis för surfare.

Djuphavsfiske

Tack vare sitt läge mitt ute i Atlanten finns ett stort utbud av fiskar och både från Boa Vista och Sal utgår större fisketurer som tar dig med ut på djuphavsfiske. Vi rekommenderar Cabo Verde Fishing som utgår ifrån Sal.

Sköldpaddskläckning

Upplev naturens under och se på när de små sköldpaddorna tar sina första steg mot havet. Från Augusti till december pågår sköldpaddskläckningen på flera av Kap Verdes stränder. Förutom själva kläckningen kan man också se när sköldpaddsmammorna kommer upp på land för att lägga sina ägg.

Hyr en cykel

Att hyra en cykel är ett roligt sätt att uppleva Kap Verde på, särskilt på Boa Vista och resterande öar förutom Sal. Naturen här är vild och spännande att utforska. Cykla iväg till avlägsna stränder och njut av att ha en paradisstrand helt för er själva.

Att cykla runt genom byar och det öppna landskapet låter dig upptäcka platser och ställen som annars är lätta att missa. Cykel går att hyra för 10-15 euro per dag.

Vandring

Det går även bra att upptäcka ön till fots och tar man sig bortom Boa Vista och Sal finns det gott om fina vandringsleder. Resterande öar är nämligen inte lika platta och det finns gott om höga berg och vulkaner att bestiga. Fogo har fantastiska vandringsleder med ett grönskande landskap.

Upplev den lokala kulturen

Kap Verde har en rik kultur som man har bevarat trots det långa portugisiska styret. Det bästa sättet för att uppleva den lokala kulturen är genom att umgås med lokalbefolkningen. Kap Verdier är generellt väldigt trevliga och respekterar man bara deras seder så är det mer än välkomnande för främmande.

Ett tips är att ta sig utanför de typiska turistorterna och istället besöka olika byar. Ett annat tips är att åka till ön Santiago och besöka huvudstaden Praia.

Lyssna på morna musik

Kap Verdes egna musikstil kallas för morna musik. Är man intresserad av musik och kultur är denna ljuva musik ett måste att uppleva.

Åk på jeepsafari

Åk på offroad-tur genom Kap Verdes landskap och ökenområden. En häftig upplevelse!


Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar på Kap Verde, så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekortet och hur du enkelt skaffar ett